Kansallisen Maailman muisti -rekisterin esityslomake

Kansalliseen Maailman muisti -rekisteriin kootaan kansallisesti merkittävää asiakirjallista ja kirjallista kulttuuriperintöä, joka voi olla erilaisten organisaatioiden, yhteisöjen tai joissain tapauksissa yksityishenkilöiden hallussa. Myös kohteita, jotka ovat alueellisesti, kansainvälisesti tai maailmanlaajuisesti merkittäviä, voidaan esittää ensin kansalliseen rekisteriin.

Kansalliseen Maailman muisti -rekisteriin päästäkseen kohteen on täytettävä kansallisen rekisterin kriteerit.

Esityslomakkeen täyttäminen

Esityslomakkeen rakenteen löydät täältä (pdf).

Esityksen voi tehdä suomeksi tai ruotsiksi. Esityksen voi tehdä yhteisö tai organisaatio. Kopioi tämän esityslomakkeen rakenne esityksen rakenteeksi ja pyri vastaamaan mahdollisimman kattavasti kaikkiin kysymyksiin. Voit yhdistellä vastauksia, kunhan vastaat kaikkiin kysymyksiin.

Jos nimetty esitys hyväksytään, täytetty esityslomake julkaistaan tällä sivustolla.

Suomen kansallinen Maailman muisti -komitea pidättää oikeuden pyytää asiantuntijoiden mielipidettä nimitysesityksistä, jotka tehdään Suomen kansalliseen Maailman muisti -rekisteriin.

Lähetä esityksesi Word-muotoisena liitetiedostona osoitteeseen maailmanmuisti[@]arkisto.fi.

Jos sinulla on kysyttävää, lähetä sähköpostia osoitteeseen maailmanmuisti[@]arkisto.fi. Maailman muisti -ohjelman komitean jäsen auttaa sinua lomakkeen täyttämisessä.

Esitysten aikataulusta saat tietoa tältä sivustolta.